Töretlen az érdeklődés az autóipari minőségügyi szakmérnök képzés iránt

goodidea 2016. szeptember 23-án pénteken maximális létszámmal ismét elindult az autóipari minőségügyi szakmérnök képzés 4. évfolyama a Pannon Egyetemen.

A IIASA-Shiba és Magyar Minőség Ház díjat nyert kooperatív képzési modell célja, olyan speciális ismeretekkel és szemléletmóddal rendelkező autóipari minőségügyi szakmérnökök képzése, akik a korábban megszerzett szakképzettségük és felsőfokú szakismeretük birtokában képesek legyenek elsősorban az ipar és azon belül az autóipar, vagy a gazdaság különböző területein felmerülő minőségirányítási problémák megoldására.

A 4. évfolyamban 22 autóipari és/vagy termelő vállalat 22 munkatársa vállalta, hogy teljesítse a képzés kihívásait és továbbfejlessze autóipari minőségügyi szakmai ismereteit az alábbi 22 területen:

ISO TS 16949 szabványismeret, Autóipari jog és Termékmegfelelősség, Metrológia és ISO 17025 szabványismerete, MSA, SPC elmélet és gyakorlat, Hiba analízis, TPM, APQP – PPAP, FMEA – CP Auditori alapismeretek és ISO 19011 szabványismeret, VDA 6.3 folyamat audit, DOE - DFSS alapismeretek, Probléma megoldási módszerek (8D), Vevői követelmények, SQM, Technológiai Tisztaság – VDA 19, Szoftverrel támogatott minőségirányítási rendszerek, Lean / TPS, Minőségköltségek, Projekt menedzsment és folyamatos fejlesztés, valamint a minőségirányítás humán tényezői.


A képzés tartalmáról további részletes információk olvashatók a https://www.facebook.com/automotivequalityacademy weboldalon.

A képzés hallgatóinak kitartó és sikeres tanulást és szakmai munkát kívánunk!