Kedves Leendő Hallgatónk!

Köszöntünk az AQA – Automotive Qulity Academy kooperatív képzési modell iránt érdeklődők körében. Az alábbiakban röviden összefoglaltuk a képzéssel kapcsolatos legfontosabb információkat. További kérdések esetén a megadott elérhetőségeken állunk rendelkezésedre.

A képzés célja

A képzés célja olyan speciális ismeretekkel és szemléletmóddal rendelkező szakmérnökök képzése, akik a korábban megszerzett szakképzettségük és felsőfokú szakismeretük birtokában képesek az ipar és azon belül az autóipar vagy a gazdaság különböző területein felmerülő minőségirányítási problémák megoldására.

Az autóipari szakmérnök szakirányú továbbképzési szakon végzettek alkalmasak a különböző minőségirányítási problémák felismerésére és megalapozott állásfoglalás kialakítására, megoldására, valamint ezen álláspont adekvát kommunikációjára. A nemzetközi szakmai követelményeknek is megfelelően felkészített végzettek ismerik a minőségirányítás és minőségfejlesztés lehetőségeit, az elérhető legjobb vizsgálati módszereket és megoldásokat a minőségirányítás területén.

A szakképzettség az ipar és azon belül az autóipar a gazdaság csaknem minden területén hasznosítható. Alkalmazható többek között felelős minőségirányítási vezetői, minőségügyi / beszállítói minőségügyi mérnöki, projektmérnöki, munkakörökben. A szakképzettség megszerzése elsősorban autóipari termékek előállításával foglalkozó vállalatoknál alkalmazott szakemberek számára fontos.

Részvétel feltétele

Alapképzésben szerzett, államilag elismert oklevél (régi képzésben egyetemi vagy főiskolai mérnöki és üzemmérnöki, új képzésben BSc vagy MSc mérnöki oklevél) és autóipari szakmai gyakorlati hely megléte.

 

Megszerezhető szakismeretek

ISO9001, ISO/TS 16949, ISO 17025, ISO 19011 szabványismeret, autóipari jogszabályi környezet, Termékmegfelelőség, Vevőspecifikus követelményrendszerek, Minőségköltségek, belsőauditori ismeret (VDA 6.3), Problémamegoldó és minőségügyi technikák, FMEA, Metrológiai ismerete, MSA, SPC, APQP, PPAP, Szoftverrel támogatott minőségirányítás rendszerek, TPM, Lean / TPS, Beszállítói management, Folyamatos fejlesztés eszköztára (EFQM, QRQC, BSC, TQM, Kaizen).

Képzéssel kapcsolatos alapinformációk

Munkarend:
Finanszírozási forma:
Képzési idő:
A képzés maximális keretszáma:
Kötelező modulok száma:

Képzés gyakorisága:
Képzés helye:
Szakdolgozat:

levelező
költségtérítéses 250.000 Ft / félév
2 félév
20 fő / tanév
22 (modulonként 1-1 nap, szünetekkel és vizsgával egybekötve ~ 10 óra / nap)
2 hetente (Péntek és Szombat)
Veszprém, Pannon Egyetem
portfólió alapú szakdolgozat

Jelentkezés

AQA tájékoztatás (PDF)

AQA brochure (PDF)